Lansering av podkast på sjeldendagen

28. februar lanserer Avdeling for sjeldne diagnoser ved Oslo universitetssykehus Sjeldenpodden.

Vi feirer sjeldendagen 28. februar med en fersk podkast, Sjeldenpodden, og håper mange vil ha glede og nytte av den!  

Å leve som ung med en sjelden diagnose
Sjeldenpodden skal gi fagpersoner kunnskap om hvordan man oppdager, behandler og lever med sjeldne diagnoser. Tema for de fire første episodene er å leve som ung med en sjelden diagnose. Hver episode inneholder en pasienthistorie samt informasjon og forskning fra kompetente fagfolk om den aktuelle diagnosen.

Avdelingssamarbeid
Podkasten er et avdelingssamarbeid med de 3 andre sentrene som holder hus på Oslo universitetssykehus; Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser (NK-SE), Nasjonal kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier (NevSom) og Norsk senter for Cystisk fibrose (NS CF). Døvblindregisteret er i tillegg til disse.

Flere episoder
Utover våren kommer det flere episoder som skal handle om å stille en sjelden diagnose. Redaksjonen har også andre spennende tema på blokka, vi mottar gjerne innspill og tips.

Alle episodene fra Sjeldenpodden kan lyttes til der du vanligvis hører på podkast, for eksempel SpotifyGoogle PodcastsApple podcastsAnchor fm

På nettsiden til Sjeldenpodden kan dere lese utdrag av hver episode og få en oversikt over de episodene som er tilgjengelige nå.

Innspill og tips kan du sende til sjeldenpodden@ous-hf.no


 
Page visits: 1157